McCain Chef Fries

For this campaign, Efluenz partenered up with McCain Chef Fries! Our influencers had the opportunity to test out the McCain Chef Frites and impress their guests with a surprisingly delicious dish.

OBJECTIVE: Create Awareness and Engagement towards the McCain Chef Frites

TARGET AUDIENCE: F 25-50, BE/NL, Online Customers

LOCATION: Belgium 

TIMING: October/November 2022

FORMATS: IG story, IG reel, IG post

 

 

 

 

 

 

Our solution

We chose Instagram platform due to its extended content possibilities (stories, posts, reels) and the age group of target audience (25 - 50 yo). 

INSTAGRAM REELS
The most trending format that allows to easily consume the content and receive a message within few seconds. Influencers shared a fun and creative cooking video-tutorial on how to prepare Chef Fries

INSTAGRAM POST
 They shared a carousel post showing their cooking process as a chef thanks to Chef Fries

INSTAGRAM STORIES
Influencers shared with their audience the great dining experience they prepared for their guest with McCain Chef Fries  

 

Channels

Let's talk facts

The results

ENGAGEMENT DOELSTELLINGEN
Onze drie engagements indicatoren zijn beter dan de nationale gemiddelden. De campagne registreerde namelijk een engagement percentage van 3,4% (gemiddelde: 2-3%), een engagement percentage "on reach" van 14,2% (gemiddelde: 11%) en een algemeen "bereikpercentage" van 29,6% (gemiddelde = 20-27%).

BEWUSTMAKING DOELSTELLING
Het doel van de campagne (naamsbekendheid) werd bereikt met een goed bereik van 113 704.

KIJKPERCENTAGE
Het "kijkpercentage" geeft het percentage mensen aan die de hele stories bekijken. Hier bereikten we met onze 8 influencers een geweldig percentage (10,1%!) in vergelijking met het gemiddelde (7,2%). Dit geeft aan dat het publiek meer wil weten en geïnteresseerd is in de inhoud.

INTERACTIES
De campagne registreerde een groot aantal interacties.  De vermelding @mccainbe en de links werden meer dan 300 keer aangeklikt.  Dit toont aan dat de respectieve doelgroepen geïnteresseerd waren in de inhoud en in de Mccain Chef Frieten die door de influencer werden voorgesteld.

EXTRA CONTENT
We ontvingen meer content van onze influencers dan verwacht. Dit komt doordat de influencers de samenwerking leuk vonden en vooral dat de campagne perfect bij hen past. Ze zijn dus veel meer betrokken.


 

Reach

113 704

E.R

3,4%

Overall Reach rate

29,6%
The process

How did we do it?

VERTEL ME DAT JE EEN GEWELDIGE TIJD HEBT ZONDER ME TE VERTELLEN DAT JE EEN GEWELDIGE TIJD HEBT...
Online & Offline ervaring

Influencers kregen de kans om de McCain Chef Frieten te testen en hun gasten te imponeren met een verrassend lekker gerecht. Ze bereiden een gerecht met McCain Chef Frieten als hoofdproduct en portretteerden hun persoonlijke versie van het chefkok zijn thuis. Ze deelden dat het beste deel van het chefkok zijn het koken van McCain Chef Frieten is. Influencers vertelden over de USP's (knapperigheid, nieuwe snit, tri-cook methode, nutriscore A) en deelden een smaaktest van hun gerecht. 
Het idee was om te benadrukken dat iedereen een chefkok kan zijn dankzij McCain Chef Frieten.

 

Belgium

Efluenz
Rue Royale, 100
1000 Brussels
Belgium

France

Efluenz
Pl. du Général de Gaulle, 8
59000 Lille
France